Go to Menu

Corriere della Sera erbjuder innovativ nyhetsuppläsning av sin dagstidning med specialgjorda röster från ReadSpeaker

oktober 19, 2023 by Gaea Vilage
En telefon på blå bakgrund

ReadSpeakers branschledande expertis inom röstteknologi används av en av italiens största dagstidningar för att lyfta läsupplevelsen

Milano, Italien – 19 oktober, 2023ReadSpeaker, den mest betrodda oberoende partnern inom digitala röstlösningar för globala företag, meddelar idag att Corriere della Sera – en av Italiens mest lästa och anrikatidningar – har utvecklat två exklusivt anpassade röster i samarbete med ReadSpeaker VoiceLab. Rösterna finns idag tillgängliga för att läsa upp alla online-artiklar för Corriere della Seras prenumeranter.

Digitala medieinnovatörer som Corriere della Sera använder AI-drivna digitala röster som del av sin varumärkesstrategi och hjälper dem att möta konsumenternas ständigt föränderliga behov och förväntningar.

Speciellt framtagna digitala nyhetsuppläsarröster ger en noga kurerad läsupplevelse och ökar möjligheterna för tidningens prenumeranter att lyssna på artiklar samtidigt som de fortsätter sina dagliga aktiviteter.

ReadSpeaker VoiceLab hanterade varje del i utvecklingen av rösterna till Corriere della Sera. Det inkluderade att genomföra inspelningar med röstskådespelare, bearbeta inspelade data, träna djupa neuronnät (DNN) samt hantera kvalitetskontroller och slutleverans. ReadSpeaker VoiceLab skötte alla nödvändiga steg för att kvalitetssäkra hela processen, både före och efter lansering.

För att producera digitala röster krävs det att mänskliga röster levereras på ett mycket konsekvent sätt med fokus på exakt artikulation och röststil. Experter från ReadSpeaker VoiceLab samarbetade nära teamet på Corriere della Sera genom hela projektet. 

En stor utmaning i utvecklingen av de anpassade rösterna för Corriere della Sera var behovet av att hantera och uttala varierat och ofta icke-standardiserat lexikaliskt och lingvistiskt innehåll som är typiskt för en dagstidning. Teamet på VoiceLab hade ett nära samarbete med produktteamet på Corriere della Sera för att optimera resultatet för ett så omfattande innehållsområde. Projektet visar hur viktigt det är att kombinera avancerad AI-driven teknik med mänsklig expertis för att nå framgång.

Corriere della Sera erbjuder en innovativ läsupplevelse med talsatta artiklar som läses upp av Corrieres exklusiva och anpassade nyhetsuppläsarröster, vilka också matchar varumärkets karaktär. Att konsumera innehåll utan att använda händerna eller ögonen är nu möjligt för alla som prenumererar på Corriere della Sera.

– Att samarbeta med ReadSpeaker som en strategisk partner var ett beslut som grundades på VoiceLab-teamets samarbetsförmåga och konsultativa arbetssätt. De jobbade nära oss, från den konceptuella utvecklingsfasen hela vägen till den slutliga leveransen. Dessutom erbjöd de såväl teknisk expertis som strategisk vägledning, säger Fabio Napoli, Business Digital Director på Corriere della Sera. 

– ReadSpeakers innovativa och noggranna tillvägagångssätt för att ta fram anpassade röster levererade lösningen vi behövde för det här projektet. Det märks att de kombinerar den senaste tekniken med ett dedikerat språkteam. De har visat stort engagemang under vårt samarbete och bistått med värdefull rådgivning hela vägen, något som varit en framgångsfaktor för projektet, fortsätter Fabio Napoli.

– Genom att samarbeta med Corriere della Sera har vi fått se vad som sker när röstteknologi integreras i varumärkesstrategin. Det säkerställer inte bara en engagerande och distinkt varumärkesnärvaro över alla plattformar, utan optimerar också användarupplevelsen. På ReadSpeaker VoiceLab tar vi fram anpassade röster som skräddarsys utifrån våra kunders behov, representerar varumärket och erbjuder en unik ljudupplevelse. För Corriere della Sera är våra anpassade röster en integrerad del av deras innovativa digitala nyhetsplattform. Det visar också hur röstteknologi förändrar dagens medielandskap, säger Roy Lindemann, CMO och CCO EMEA på ReadSpeaker.

Se videon från Corriere della Sera.

För mer information om ReadSpeaker VoiceLab, besök: www.readspeaker.com/custom-text-to-speech-tts-voices/.

Om Readspeaker:

ReadSpeaker är den mest betrodda oberoende partnern inom digitala röstlösningar för globala företag, institutioner och organisationer. Med över 20 års erfarenhet kan ReadSpeaker erbjuda förbättrad tillgänglighet till digitalt innehåll med hjälp av AI-drivna text-till-tal-lösningar och expertstöd. Företaget skapar förutsättningar för mer användarvänliga och engagerande interaktioner med teknik. ReadSpeakers flexibla lösningar lokalt, i molnet eller inbäddade ger tillgång till över 115 uttrycksfulla och mänskliga röster på mer än 40 språk för alla typer av appar och enheter. Företaget upprätthåller konsekvent kompromisslösa åtaganden kring dataskydd och har hittills talsatt över 10 000 webbplatser och applikationer världen över.

ReadSpeaker VoiceLab har ett nära samarbete med varumärken och organisationer för att skapa skräddarsydda röster. Företaget levererar unika och uttrycksfulla digitala röster som omedelbart känns igen och möjliggör en varumärkesanpassad kundupplevelse vid varje interaktion.

Läs mer på readspeaker.com och följ oss gärna på X och LinkedIn.

Medieansvarig på ReadSpeaker:

Gaea Vilage

Marketing Director – Licensing and Web Reading

gaea.vilage@readspeaker.com

Related articles
Börja använda text till tal idag

Gör era produkter mera tillgängliga med våra text-till-tal-lösningar.

Kontakta oss